Avocado med rejer i dressing

Butterdejstærte med svampe og ricotta

Butterdejstærte med svampe og ricotta

Nem tærte med årstidens svampe

Efterår er en fantastisk sæson for alle svampeelskere. Det bugner med svampe i naturen og supermarkederne.

Denne svampetærte er lavet med bund af butterdej og en gang blandede svampe men du kan bruge lige de svampe som du har til rådighed. Det kunne f.eks. være champignon, kantareller, karl johan svampe el.lign.

Butterdej – Jeg har endnu ikke leget med opskrifter på butterdej men dem fra supermarkedet er altså også altid til at få fat i og super nemme at bruge, så færdigt butterdej kan altså sagtens bruges her.

 

Har du rester tilbage af svampetærten, kan den sagtens nydes kold – så du kan med fordel tage et stykke med i madpakken.

 

Opskrift på butterdejstærte med svampe og ricotta

Antal: 4-6 pers. Tid: 40 min.

Ingredienser

  • 4 firkantede plader butterdej, optøet
  • 1 skalotteløg
  • 1 hvidløg
  • 250 g. brune champignon, kantareller eller blandede svampe
  • 2 spsk. timian, finthakket
  • ½ citron, skallen af
  • 2 spsk. ricotta
  • 1 æg
  • Salt/friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Læg pladerne så de danner én stor rektangel, hvor kanterne overlapper hinanden lidt. Mas enderne, som overlapper hinanden, sammen med en gaffel og buk yderkanterne lidt ind, så der kommer en kant hele vejen rundt om tærten.
  3. Pensl kanterne med sammenpisket æg (gem resten af det sammenpiskede æg) og prik huller i bunden af tærtedejen med en gaffel.
  4. Bag butterdejstærten i ovnen i 10 min.
  5. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Rens champignon og skær dem i tynde skiver. Hak timian fint.
  6. Varm en sjat olivenolie på en varm pande og svits først løgene af ved middel-høj varme Tilsæt herefter hvidløg og giv det yderligere et par minutter. Tag af panden og stil til side.
  7. Kom igen en god sjat olivenolie på panden og brun svampene. Når de er blevet gyldne, tilsættes løg og hvidløg igen samt finthakket timian og citronskal. Smag til med salt og peber. Stil til side.
  8. Rør ricotta sammen med resten af det piskede æg og fordel på den bagte tærtedej. Fordel herefter svampeblandingen ovenpå og bag tærten færdig i ca. 15 min.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocado med rejer i dressing