Pumpkin spice iskaffe

Broccolisuppe med parmesanchips og bacon

Broccolisuppe

Nem suppe med broccoli – toppet med knuste parmesanchips og sprødstegt bacon

Efterår byder på en masse suppe herhjemme og er en af mine favorit spise, da suppe også er ideelt til når man skal tømme køleskabet.

Til denne suppe med broccoli, har jeg også smidt et par kartofler i, som giver den lidt ekstra cremet konsistens. Kartofler kan i princippet godt undværes eller erstattes med blomkål.

For vegetarisk opskrift kan bacon undlades.

 

Mangler du inspiration til andre opskrifter på suppe, så tjek evt. disse supper ud:

 

Parmesanchipsene er super nemme at lave og er et sundere alternativ end bl.a. brødcroutoner. Du kan finde min opskrift på parmesanchips ved at klikke her.

 

Madspildstip: brug stokken fra broccolien. Kartoffelskrællerne kan evt. friteres til chips og bruges som topping også.

 

Opskrift på broccolisuppe med sprøde parmesanchips og bacon

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 1 stort (eller 2 små) broccoli
  • 2 kartofler
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 l. hønsefond
  • Olivenolie
  • Parmesanchips
  • 200 g. bacon i tern (kan undlades for vegetarisk opskrift)
  • Salt/friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Steg bacon sprødt i en gryde (gryden bruges også til resten, så vi får mest ud af fedtet fra baconen.
  2. Skær broccolien i mindre buketter (brug også gerne stokken). Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  3. Hak løg og hvidløg.
  4. Varm lidt olivenolie op i gryden med baconfedt og rist broccoli og kartoffel af inden løg og hvidløg tilsættes. Sauter ca. 1 min. inden hønsefonden hældes ved.
  5. Lad det hele koge til mørt i ca. 10 min.
  6. Kom de kogte grøntsager i en blender og tilføj lidt af hønsefonden ad gangen, indtil du har den ønskede konsistens på suppen. En broccolisuppe skal gerne være lidt cremet.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server med sprød bacon og knuste parmesanchips.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pumpkin spice iskaffe