Broccolisuppe med parmesanchips og bacon

Minestrone Suppe

Italiensk tomatsuppe med friske grøntsager og nudler

Minestrone er en suppe som stammer fra Italien. Suppen består altid af krydderier, tomater og friske grøntsager såsom gulerødder, bladselleri, squash osv.

Du kan sagtens erstatte eller tilføje flere grøntsager, hvilket derfor også gør suppen perfekt til tøm køleskabet-dage og dermed mindske madspild.

 

Nudler eller pasta?

Du kan både bruge nudler og pasta til denne suppe – jeg brugte nudler da jeg skulle tage billedet, fordi det var dét jeg havde hjemme, men ligger du ikke inde med nudler, kan pasta sagtens gå an. Du kan endda også helt undlade.

 

Suppen er helt fantastisk både til de kolde vintermåneder men også til sommerdagene. Minestrone er helt klart en suppe som jeg synes kan nydes året rundt.

 

Serveringsforslag til Minestrone suppe:

Jeg serverer (og det har jeg hørt at Italienerne også gør) altid lidt frisk parmesan på og til tider en skive godt brød. Det kunne f.eks. være det italienske Ciabatta brød.

 

Er du interesseret i inspiration til andre suppe-opskrifter, så tjek lige dem her:

 

Opskrift på Italiensk minestrone suppe

Antal: 4 pers. Tid:  40 min.

Ingredienser

  • 250 g. bacon i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 squash
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 ds. Hakkede tomater
  • 1 l. hønsefond
  • 5 laurbærblade
  • 1 spsk. timian, finthakket
  • 1 spsk. oregano, finthakket
  • 150 g. nudler eller pasta (jeg bruger fuldkornsnudler)
  • 50 g. parmesan (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Steg bacon sprødt i en stor gryde (samme gryde som skal bruges til suppen).
  2. Fjern det sprødstegte bacon fra panden. Lad fedtet blive på.
  3. Hak hvidløg og løg fint.
  4. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær også bladselleri og squash i enten skiver eller halve.
  5. Varm lidt olivenolie op, sammen med baconfedtet og svits alle grøntsagerne, løgene og hvidløg i et par minutter ved høj varme.
  6. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater og svits i yderligere 1 minuts tid.
  7. Tilføj fond, timian, oregano og laurbærblade og lad det simre i 10 min.
  8. Tilsæt herefter nudlerne og lad dem koge med efter posens anvisning.
  9. Lige inden servering tilsættes det sprøde bacon og suppen smages til med salt og peber.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccolisuppe med parmesanchips og bacon