Inspiration til 18 x nytårssnacks og forretter

Croque madame

croque madame

Luksus toast med ost og spejlæg

Croque madame er en fransk klassiker og serveres typisk som morgenmad. Croque madam er en luksus toast som består af godt brød, en ostecreme (normalt en bechamelsauce og revet ost over), dijon, kogt skinke og et spejlæg på toppen.

Undlader man spejlægget på toppen, har du i stedet en croque monsieur. Du kan finde min klassiske opskrift på croque monsieur ved at klikke her eller min italienske version med parmaskine og pesto, ved at klikke her.

 

Der findes et hav af opskrifter på croque madame/ croque monsieur. Den rigtige variant laves med bechamelsauce. En bechamelsauce er egentlig blot en opbagt hvid sauce – den kan du også sagtens lave men jeg er personligt selv kæmpe favorit af nedenstående opskrift, hvor jeg bruger en creme på creme fraiche og mascarpone.

 

Opskrift på croque madame med spejlæg

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 8 skiver godt brød (evt. landbrød, surdejsbrød eller lignende)
  • 250 g. ost (jeg anbefaler gruyere, emmentaler eller vesterhavsost)
  • 100 g. creme fraiche
  • 100 g. mascarpone
  • 2 tsk. Dijon
  • Salt/friskkværnet peber
  • 8 skiver kogt skinke
  • 20 g. smør
  • 4 æg

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 180 grader, varmluft.
  2. Rør ost, creme fraiche, mascarpone, dijonsennep, salt og peber sammen.
  3. Fordel blandingen på alle 8 skiver brød.
  4. Fordel herefter skinkeskiverne på osten, på 4 af brødene og kom herefter de sidste 4 brød oven på, med osten vendt op ad.
  5. Smelt smørret på en pande ved middelvarme. Kom toastene på indtil undersiden, som vender mod panden, er smørristet / sprød og gylden.
  6. Kom dine croque monsieur oven i et fad eller på en bageplade med bagepapir og placer forsigtigt ét æg på toppen af hvert brød.
  7. Bag dem sprøde og gyldne i ovnen i ca. 10-12 min.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til 18 x nytårssnacks og forretter