Croque madame

Porrer med vesterhavsost

Nemt tilbehør til aftensmaden – bagte porrer med sprød vesterhavsost

Super nemt tilbehør til maden og som ikke tager lang tid eller kræver mange ingredienser. Denne opskrift er også god til dig, som gerne vil spise lidt sundere eller blot mangler inspiration til sundere alternativer til tilbehør til aftensmaden. Du kan roligt erstatte kartoflerne med den her opskrift på bagte porrer med vesterhavsost.

 

Skal man bruge vesterhavsost??

Porrer harmonere utrolig godt med den salte og nøddeagtige smag fra vesterhavsosten men du kan sagtens bruge andre hårde oste som f.eks. parmesanost, cotija, cheddar og gouda.

 

Porrerne bliver først kogt i letsaltet vand i et par minutter og bliver herefter bagt i ovnen med revet vesterhavsost over. Vesterhavsosten giver en skøn saltet smag til porrerne og lidt sprødhed. Du behøver ikke være så generøs med osten – jo mere ost jo bedre, ikke.

De bagte porrer kan også grilles i stedet for at blive bagt i ovnen.

Prøv f.eks. de bagte porrer til et godt stykke kød eller lignende.

 

Opskrift på porrer med vesterhavsost

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 4 bundt porrer
  • 50 g. vesterhavsost
  • Salt / friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 220 grader, varmluft.
  2. Fjern de yderste blade fra porrerne og rens dem grundigt. Skær dem i aflange stykker.
  3. Kog dem i letsaltet vand ca. 2-3 min.
  4. Anret de kogte porrer i et fad og riv groft vesterhavsost over porrerne. Krydr med (lidt) salt og godt med peber.
  5. Bag i ovnen til de er gyldne og osten sprød – det tager ca. 8-10 min.

 

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Croque madame