Lynstegt pak choi med sesam

Makrelsalat i sprød butterdej

Makrelsalat i sprød butterdej

Makrelsalat med æg og radiser, serveret i sprøde butterdejslommer

Makrel er typisk i højsæson i sommeren fra Juli frem til September men vi kan heldigvis, her i Danmark, få fingrene i en lækker makrel året rundt. Makrel kan både ryges og steges. Der bliver især spist makrel omkring påske, til påskefrokoster og når solen og varmen er begyndt at melde sin ankomst.

 

Makrelsalaten består primært af makrel, æg og radiser. Man bruger røget makrel og den kan enten købes hos diverse supermarkeder, den lokale fiskehandler og man kan faktisk også nemt, ryge dem selv på grillen.

Du kan også se min opskrift på makrelsalaten ved at klikke her. Det er egentlig en anden version af bornholmersalaten, som i stedet laves med røgede sild.

 

Mængde?

Jeg har beregnet opskriften som en frokost eller forret, hvor der vil være én butterdejslomme med bornholmersalat pr. person. Skal retten i stedet serveres som aftensmad, ville jeg som min. doble opskriften op.

 

Opskrift på makrelsalat, serveret i butterdej

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 1500 g. røget makrel
  • 1 hårdkogt æg
  • ½ bundt radiser
  • 2 spsk. creme fraiche (kan erstattes af mayonnaise)
  • 1/4 citron, saften fra
  • ½ rødløg
  • Salt/peber
  • Purløg
  • 2 plader butterdej (af de firkantede fra frost)
  • 1 æg til pensling
  • Lidt salatblade (kan undlades)
  • Krydderurter som f.eks. purløg, ærteskud eller karse til toppen

Fremgangsmåde

  1. Del butterdejspladerne i 4 stykker. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen efter pakkens anvisning.
  2. Lad køle helt ned og lav en fordybning i midten af butterdejspladerne.
  3. Fjern benene fra den røgede makrel og mos herefter makrelkødet med en gaffel.
  4. Rør makrellen sammen med creme fraiche.
  5. Skær radiser i tynde skiver og hak rødløg fint.
  6. Rør radiser, rødløg og purløg i makrelsalaten og smag til med salt, peber og citronsaft.
  7. Hak til slut æggene groft eller del dem fint med en æggedeler og vend dem i salaten.
  8. Fordel først lidt salatblade i bunden af butterdejslommerne og herefter bornholmersalaten og pynt med lidt friske krydderurter på toppen.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lynstegt pak choi med sesam