Broccoli- og æblesalat vendt i cremet sennepsdressing

Koldskål – uden tilsat sukker

(Reklame, da jeg har et samarbejde med Easis)

I min optik kan man ikke tænke på dansk sommer, uden også at tænke på koldskål og selvom jeg er glad for Arlas med tykmælk og æg, så er der intet der slår en god, hjemmelavet koldskål.

Nogle foretrækker at spise koldskål som en dessert, hvor andre (inklusiv os herhjemme) oftest spiser det som aftensmad. Det kan derfor være en god ide at tilsmage koldskålen med vaniljen, så den passer til dit måltid.

 

Denne version er lavet i en lidt mere kalorielet og mindre sukkerholdig version, hvor jeg i opskriften har skiftet almindelig raffineret sukker ud. Vil du have den helt klassiske opskrift på koldskål, kan du i stedet finde den ved at klikke her.

 

Jeg har valgt at bruge perfect fit fra Easis (reklame) men anden sukkeralternativ kan også bruges.

 

Antal: 6 pers. Tid: 15 min.

Ingredienser

  • 4 æggeblommer
  • 75 g. perfect fit (Easis)
  • 1 vaniljestang (eller 1,5 tsk. vaniljepulver)
  • 1 l. tykmælk
  • 1 l. kærnemælk
  • 0,5 citron, saften fra

 

Fremgangsmetode 

  1. Pisk æggeblommer, perfect fit og kornene fra vaniljestangen lyst og luftigt.
  2. Tilsæt tykmælk og kærnemælk og vend det sammen.
  3. Smag til med citronsaft.

 

Tip til servering:

Jeg er rigtig glad for kammerjunker, så det er typisk min go-to, når jeg skal have noget til min koldskål. Jeg kan også anbefale at bruge friske bær som f.eks. jordbær eller blåbær eller en god morgenmadscrunch. Mulighederne for topping til koldskål er mange og man kan derfor nemt variere i versionerne man spiser.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoli- og æblesalat vendt i cremet sennepsdressing