Burgerboller - hjemmebagte og super luftige

  Burgerboller kan bruges til meget. Hos os er en af favoritterne især burgere med pulled pork, men en helt klassisk hjemmelavet burger er altså også bare skønt. Burgerbollerne er nemme at lave, og man har som regel de fleste ingredienser derhjemme i forvejen, så hvorfor ikke bage dem selv? Det er da lidt sjovere end dem man køber ? og så smager de naturligvis bedre! For mig skal burgerboller være lette, luftige og med en anelse sødme. Opskriften er fryseegnet ? så du kan sagtens lave en stor portion, og fryse dem i ikke spiser ned.   Antal: 10 stk. Tid: 1 t 45 min Ingredienser 1,5 dl vand 1 dl mælk 25 g gær 1 æg 30 g smør, stuetempereret 500 g hvedemel 1½ tsk salt 40 g sukker Sesamfrø   Fremgangsmåde Lun mælk og vand i en tykbundet gryde. Det skal kun være lillefingervarmt. Kom det herefter over i en skål og opløs gæren i. Kom hvedemel (gem lidt til æltning), salt, sukker, blødt smør og æg i skålen og ælt til dejen bliver blank og smidig. Jeg plejer at bruge en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 min. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Dejen skal være ca. 2 cm i højde, og stik herefter burgerbollerne ud med en rund form, eller et glas, i ønsket størrelse. Læg bollerne på en beklædt bageplade, de må ikke lægge alt for tæt, da de vokser i ovnen. Sæt bagepladen ind i et slukket ovn, og sæt derefter et fad med kogende vand i bunden af ovnen. Lad bollerne efterhæve i dampen i 30 min. Tag bagepladen og fadet ud af ovnen. Tænd ovnen på 200 gr. Pensl bollerne med vand og drys med sesamfrø. Sæt bollerne i den opvarmede ovn i ca. 10-12 min, indtil de er gyldne.  

TIP!

Prøv evt. med revet mozzarella eller gulerod i dejen. Du kan også bruge diverse krydderier, hvis du ønsker at prøve noget nyt.