Brændende kærlighed - en klassiker i de danske hjem

Brændene kærlighed er både nem aftensmad – og en klassisk, favorit herhjemme.

Brændene kærlighed består af luftig og cremet kartoffelmos, sprødstegt bacon, bløde løg og gerne en smørklat samt et drys frisk persille på toppen.   Antal: 4 pers. Tid: 40 min.
  • 2 kg kartofler
  • 125 g smør
  • ½-1 dl mælk
  • Salt og hvid peber
  • 250 g. bacon (jeg foretrækker bacon i tern)
  • 4 løg
  • 50 g. smør (+ hvis du evt. bruger smør til ovenpå)
  • 1 spsk. balsamico
  • salt / friskkværnet peber
  • persille (eller anden krydderurt som purløg, brøndkarse, ærteskud m.m.)
  • smør
  Fremgangsmåde
  1. Skær kartoflerne i mindre bider og kog dem møre i vand. Vandet skal ikke saltes.
  2. Imens steger du baconen sprødt på en pande. Kom herefter det sprøde bacon op på noget fedtabsorberende papir.
  3. Skær løgene i tynde skiver. Smelt smørret på panden med baconfedtet og tilføj løgskiverne.
  4. Satuer løgskiverne ved medium varme, indtil de er blevet møre.
  5. Smag løgene til med balsamico, salt og friskkværnet peber.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne. Put smør i og pisk til mos med en håndmixer, indtil mosen er luftig. Suppler med mælk indtil rette konsistens er opnået. Det kan variere lidt, afhængig af hvor meget vand kartoflerne har suget, men jeg bruger som regel ½ dl mælk.
  7. Smag til med salt og hvid peber.
  8. Anret kartoffelmosen med sprødt bacon, bløde løg og evt. smør og persille.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: