Tuntatar ala Asien

  Som min blog bærer lidt præg af, så er jeg ret vild med mad fra de asiatiske lande. Det kommer nok fra vores, efterhånden mange rejser dertil, og lige rundt om hjørnet venter nemlig endnu en - nemlig Kina! Jeg er vild med alle former for tatar - det er dejlig nemt og hurtigt at lave, og så er det en let ret som både kan nydes som forret eller hovedret. Herhjemme er en tatar med fisk også lig med et koldt glas hvidvin. Jep, vi elsker både mad og vin. Jeg synes at der er nok mad her til 4 mindre forretter. Skal den serveres som hovedret, er der til 2.   Antal: 2-4 pers. Tid: 20 min. Ingredienser 200 g rå tun 1 avocado ¼ agurk Ca. 6-7 cherrytomater ½ stængel citrongræs 1 Lille håndfuld koriander 1 spsk. sesamfrø Friskkværnet peber Kørvel (kan undlades)   Marinade 1 spsk. sesamolie 2 spsk. Soja ½ lime   Fremgangsmåde Skær tun, avocado og agurk i tern på omtrent 1x1 cm. Halvér cherrytomaterne og hak citrongræs og koriander. Rør sesamolie, soja og saften fra ½ lime godt sammen. Vend alle ingredienserne (på nær kørvel) sammen med marinaden. Servér med frisk kørvel på toppen og evt. en limebåd til.  

VIGTIGT!

Husk altid at rå fisk skal have været frosset ned, inden den spises, for at sikre at de parasitter der lever i fisken bliver dræbt.