Pizza med parmaskinke og pesto
Antal: 2 stk Tid: 2 timer
Ingredienser
Pizzadej
Ca. 500 g pizzamel (Du kan også bruge 300g. hvedemel og 200g. tipo00, eller blot nøjes med 500g. hvedemel)
25 g gær
3 dl lunkent vand
4 spsk olivenolie
1½ tsk salt
Pesto
2 dl olivenolie
2 spsk pinjekerner
100 g. fintrevet, frisk parmesanost
2 store bundter basilikum
2 fed hvidløg (du kan sagtens nøjes med 1 fed, men vi kan slet ikke få nok af hvidløg herhjemme.)
Salt
Topping
Parmaskinke
Pizzasovs
125 g revet mozzarella
Rucola
Parmesanost
Fremgangsmåde
Pizzadej
Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.
Kom herefter salt og 3 spsk olivenolie i (den sidste spsk olivenolie skal bruges i næste step).
Tilsæt mel, lidt efter lidt, under omrøring indtil dejen bliver glat og smidig. Ælt herefter et par min på bordet.
Smør en ren skål med 1 spsk olivenolie, vend dejen i skålen, så den får olivenolie over det hele, og lad dejen hæve overdækket, i 1 time.
Hvis du ønsker to alm. Størrelse pizzaer, deler du nu dejen i to og formes til runde pizzaer.
Fordel pizzasovs på dejen. Derefter revet mozzarella og så parmaskinken.
Bag i ovn ved 250c (på bageplade beklædt med bagepapir) i ca. 10 min, eller til bunden er sprød.
Inden servering kommes pesto, rucola og revet parmesanost på.