Jordbærsirup - opskrift på hjemmelavet jordbærsirup

  Jeg faldt over et godt tilbud på jordbær i mit lokale supermarked forleden dag og jeg elsker jordbær, så selvfølgelig slog jeg til med det samme! Det gav mig anledning til at gå i køkkenet og få mest muligt ud af de mange jordbær jeg havde købt.   Den her super lette opskrift på jordbærsirup kræver hverken mange ingredienser eller meget tid, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Siruppen smager bl.a. rigtig godt oven på en omgang skyr eller pandekager.   15 min.   Ingredienser 400 g. jordbær 2 dl. Vand 1 god vaniljestang 2 dl. Rørsukker   Fremgangsmåde Pluk jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen på midten, skrab vaniljekornene ud og bland dem godt sammen med 2 spsk. Rørsukker. Kom alle ingredienserne, samt vaniljestængerne, i en gryde. Skru helt op for varmen indtil det begynder at koge. Skru herefter ned til middel varme og lad det simre i ca. 10-15 min. indtil væden er tyknet. Pas på at den ikke bliver for tyk, da den vil tykne yderligere når det er kølet ned. (er det blevet for tykt, tilsætter du bare lidt mere vand.) Sigt jordbærmosen fra og hæld siruppen over på en glasflaske.  

TIP!

Jordbærmosen kan med fordel bruges til en skøn jordbærtrifli eller chiagrød.