Salat med rosmarinstegt kylling, bacon og avocado

  En skøn og mættende salat, som både egner sig til de varme sommerdage samt de grå efterårsdage.
Denne salat består blandt andet af en skøn, rosmarin-krydret kylling, sprød bacon og cremet avocado, som med sit høje proteinindhold sagtens kan tælle som et aftenmads måltid.
Denne opskrift er desuden også Low Carb og skifter du vinaigretten ud med en flødedressing, har du en salat der er tilpasset LCHF.
Maaltidskasser-online.dk har også været forbi denne opskrift. Læs her de rosende ord og se de 24 andre skønne og nemme retter med kylling, som de har samlet. 
Er du glad for brød, som jeg er, så kan jeg anbefale dette pull-apart hvidløgsbrød til.    Antal: 2 pers. Tid: 25 min.   Ingredienser
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 125 g. bacon i skiver, god kvalitet
  • 1 spsk. olivenolie
  • 20 g. smør
  • 4 kviste friske rosmarin, finthakket
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Blandet salat
  • 1 avocado, tynde skive
  • 10 cherrytomater, halveret
  • 1 bundt Radiser
Rosmarin vinaigrette
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Honning
  • 2 kviste rosmarin, finthakket
  • Salt/ friskkværnet peber
  Fremgangsmåde
  1. Halvér baconskiverne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steges i ovnen i ca. 10 min. til de er sprøde, men stadig har bid.
  2. Varm en pande op med olivenolie. Kom kyllingebrystfileterne på og drys salt, friskkværnet peber og finthakket rosmarin.
  3. Steg først i ca. 6-7 min. på den ene side til kyllingefileterne er gyldne. Vend dem herefter og kom smørret med på panden. Steg i yderligere 6-7 min. indtil de er færdigstegte.
  4. Kom salat i en skål. Fordel herefter kyllingebrystfilet i skiver, de halverede tomater, avocado i skiver og bacon oven på salaten.
  Rosmarin vinagrette
  1. Pisk alle ingredienserne sammen og hæld over salaten. (Nøjes evt. med at hælde et par spsk. af vinagretten over salaten og server resten ved siden af, så man selv kan dosere, hvor meget dressing man ønsker.)