Cocio islagkage - med knasende bund, chokoladeganache og friske jordbær

I fredags holdte jeg (igen) fødselsdag. Denne gang for min fars side af familien. Mine forældre har været skilt siden jeg var helt lille, så jeg har altid været så heldig at blive fejret hele to gange og det gør mig bestemt ikke noget - jeg ELSKER fødselsdage! :-)   Menuen stod på okseculotte, bagte små kartofler, hjemmelavet bearnaise og en skøn salat.   Til dessert valgte jeg at servere en Cocio islagkage med en knasende bund af choko-crisp (jeg bruger chokofunny fra netto) samt en chokoladeganache på toppen – og da det jo er sommer, skulle der også nogle friske jordbær på toppen.   Jeg har længe gået med tanken om at lave en Cocio is og hold nu op, hvor er jeg glad for at jeg endelig fik gjort det…  

Cocio-is smager jo fuldstændig fantastisk!

    Efter at jeg har investeret i en is maskine, må jeg indrømme at jeg ikke længere laver is uden, da det er SÅ nemt men ejer du endnu ikke en is maskine, kan denne opskrift altså sagtens lave uden is maskine også, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang.. Blot følg vejledningen for is uden is maskine nedenfor…      Antal: 10 pers. tid: 3 timer + nedkøling af ismassen   Ingredienser Chokocrips bund 200 g. Choko funny  (fra netto – eller lignende, såsom chokopops) 30-40 g. mørk chokolade   Cocio is 8 pastr. Æggeblommer 200 g. sukker 4 dl. Fløde 4 dl. Cocio chokolademælk 1 vaniljestang   Chokoladeganache 100 g. mørk chokolade 70% 1 dl. Piskefløde   150g. friske jordbær   Fremgangsmåde Chokocrisp bund Smelt chokoladen og rør den derefter godt sammen med chokocrips. Fordel blandingen i en springform (diameter 24 cm.) beklædt med bagepapir i bunden og folie langs siden.   Cocio is (ismaskine) Flæk vaniljestangen på midten og skrab kornene ud. Bland med 3 spsk. sukker for at få kornene fra hinanden. Pisk æggeblommer, vanilje og resten af sukkeret tykt og luftigt. Vend fløde og Cocio i blandingen, så det bliver til en ensartet masse. Kom massen i en gryde sammen med vaniljestængerne og varm langsomt op til 85 grader. Det er vigtigt at det ikke koger og man konstant rører rundt. Dette er blot for at tykne ismassen en smule. Når ismassen har ramt 85 grader, tages den af varmen og kommes over i en lufttæt beholder og stilles på køl. Når ismassen er kølet helt af, køres den på ismaskine i ca. 50-60 min. Isen skal være cremet som tyk softice. Hæld ismassen over choko-crips bunden og sæt på frost i min. 2 timer. Islagkagen tages op ca. 10-20 min. før servering og pyntes.   Cocio is (uden ismaskine) Flæk vaniljestangen på midten og skrab kornene ud. Bland med 3 spsk. sukker for at få kornene fra hinanden. Pisk æggeblommer, vanilje og resten af sukkeret tykt og luftigt. Pisk fløden til skum og vend det sammen med æggemassen. Tilsæt cocio og vend igen rundt indtil det er en jævn masse uden klumper. Hæld ismassen over chokocrips bunden og sæt på frost i min. 8 timer. Islagkagen tages op ca. 10-20 min. før servering og pyntes.   Chokoladeganache Hak chokoladen groft. Opvarm piskefløden så den er varm – den må ikke koge. Hæld den over chokoladen og rør det godt sammen indtil al chokoladen er smeltet og chokoladeganachen er blevet blank. Lad den køle ned så den ikke smelte Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose og sprøjt den forsigtigt ud over islagkagen. Pynt med friske jordbær.