Flutes - opskrift på hjemmelavede flutes med manitoba mel og olivenolie

  Flutes – Bagt med Manitoba og olivenolie   Manitoba hvedemel er kraftig, sigtet hvedemelssort med et højt indhold af proteiner og stammer oprindeligt fra regionen Manitoba i Canada. Manitoba hvedemel er perfekt til bl.a. madbrød, da det er egnet til at give et luftigt brød med sprød skorpe.   Antal: 2 stk. Tid: 1 t. 45 min.   Ingredienser 2 dl. Lunken vand 25 g. gær 2 spsk. Olivenolie 1 tsk. Fint salt 350 g. Manitoba hvedemel   1 æggeblomme + 2 spsk. Mælk til pensling   Fremgangsmåde Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie og salt. Rør det godt sammen. Tilsæt lidt efter lidt melet, imens der æltes godt igennem. Jeg plejer at ælte på en røremaskine (lad den gerne køre i 5-10 min.) Indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve under viskestykke ved stuetemperatur, i 1 time. Tag dejen ud af skålen og del dejen i to. Form hvert stykke til et flute. Beklæd en bageform med bagepapir og lad flutene efterhæve i 20 min. Imens tændes ovnen på 230 grader, varmluft. Pisk æggeblomme og mælk godt sammen. Pensl flutene og skær to snit på skrå, på hvert flute. Bag flutene i ca. 14 minutter indtil de er let gyldne.  

Tip!

Jeg drysser ofte flagesalt eller krydderier over, inden jeg sætter dem i ovnen. Prøv evt. med ramsløgssalt, paprika, chili eller hvidløg – det er kun fantasien der sætter grænser her.