Pitabrød – Opskrift på nemme, hjemmelavede pitabrød

  Jeg er simpelthen så ærgerligt over at jeg ikke har begivet mig ud i at lave hjemmelavede pitabrød noget før! Pitabrødene er så nemme at lave og så smager de bare meget bedre end dem du køber i supermarkederne.   Med denne opskrift, bliver pitabrødene dejlig lette og hæver rigtig fint på midten.   Du kan variere med lige dét fyld du ønsker i. Falafel, kebab, skinke, kylling eller hvad du nu ønsker.   Antal: 6 stk. Tid: 1 time 30 min.   Ingredienser 3 dl. Vand, lunkent 25 g. gær 3 tsk. Salt 2 tsk. Sukker 2 spsk. olie 450 g. Hvedemel   Fremgangsmåde Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt herefter salt, sukker og olie. Rør det godt sammen. Rør melen i, lidt ad gangen, indtil du får en blank og smidig dej. Jeg lader gerne dejen køre på min røremaskine i 8-10 minutter. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time. Del herefter dejen i 6 lige store boller og form dem til flade brød. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og hav to bageplader, beklædt med bagepapir i ovnen. Pitabrødene hæver videre imens ovnen varmer op. Når ovnen og bagepladerne er varme, placeres pitabrødene på bagepladerne som igen sættes ind i ovnen. Bag pitabrødene i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og fint hævede på midten. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af inden du skærer dem over.