Italienske boller – Opskrift på nemme, luftige boller

    Super skønne boller som både egner sig til morgenmaden og til aftensmaden. De er nemme at lave, kræver ikke mange ingredienser og så kan du lave dejen aftenen før – stå op næste morgen, smide dem i ovnen og vupti! Så kan du glæde dig over helt friske boller til morgenmaden.   Kunne du tænke dig at se flere skønne bageopskrifter? Tryk her.     Antal: 12 stk. Tid: 3,5 time   Ingredienser 4 dl. Vand 20 g. gær 3 tsk. Salt 5 spsk. Olivenolie 450 g. Tipo 00 (italiensk hvedemel) 200 g. Hvedemel   Fremgangsmåde Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt mel, lidt ad gangen. Dejen skal stadig være meget våd, når al melen er brugt. Ælt dejen på en køkkenmaskine. Først 5 min ved lav hastighed og derefter ca. 5 min. ved høj hastighed, indtil dejen slipper kanterne. Pak skålen ind i husholdningsfilm og stil på køl i 3-4 timer. (Du kan også stille den på køl natten over, brug da kun 10 g. gær) Drys godt med mel på et bord og hæld dejen ud. Tænd ovnen på 300 grader (eller det varmeste du kan). Stil gerne bagepladerne ind i ovnen imens, så de også varmes op. Skær dejen i 12 lige store stykker og kom dem herefter på bagepladerne (beklædt med bagepapir). Bag i ovnen i ca. 10 min indtil de er gyldne.