Søde, bagte nektariner – nem opskrift på bagte nektariner med vaniljeis

Julen nærmer sig med hastige skridt - faktisk, er der lige præcis to måneder til, i dag. Jeg er virkelig, virkelig glad for julen og alt der hører til. Den gode mad, julesangene, familietiden, julefrokosterne og julepynten. Især maden... Det kræver måske at man starter i et træningscenter igen, når man er SÅ glad for julemaden som jeg, men det må vi tage til den tid... I gang igen - det skal jeg i hvert fald! Mit lokale supermarked havde et rigtig godt tilbud på nektariner, så jeg købte stort ind - uden egentlig at tænke over, om jeg ville kunne nå at spise dem alle - så pludselig havde jeg et overflod af nektariner... Jeg har faktisk stadig nogle stykker som jeg skal finde på noget med men måske bliver det bare denne nemme dessert igen, for den er altså virkelig god - og virkelig nem! Bagte nektariner med en sød, julet sirup, en klat vaniljeis og hakkede mandler. Yummy!   Antal: 4 pers. Tid: 30 min.   Ingredienser
  • 6 nektariner
  • 2 spsk. lys sirup
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • ½ tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. Kanel
  • Vaniljeis
  • Mandler
  Fremgangsmåde
  1. Skær nektarinerne i halve og fjern stenene.
  2. Placer nektarinerne i et fad med skæresiden nedad.
  3. Bland de øvrige ingredienser sammen og hæld over nektarinerne. (gem evt. lidt til at hælde over, når de er færdige)
  4. Bag nektarinerne ved 175 grader i ca. 15-20 min.
  5. Server med en klat vaniljeis, hakkede mandler og evt. et dryp af siruppen.
   

Tip!

Du kan også prøve at lægge nektarinerne med skæresiden opad. Det samler siruppen i hullet. (jeg må indrømme at jeg er vild med begge dele, så det vil jeg lade være op til jer selv.)     Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk