Rødkål - Nem opskrift på hjemmelavet rødkål

  Antal: 1 portion Tid: 40 min.      Ingredienser
  • 500 g. rødkål (ca. ½ hoved)
  • 10 g. andefedt (kan erstattes af smør)
  • ½ dl. Æblecidereddike
  • 1 appelsin, saften herfra
  • 3-4 spsk. ribsgele
  • 1 tsk. honning
  • 7-8 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • 3 nelliker
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  Fremgangsmåde
  1. Snit rødkålen i fine strimler.
  2. Varm andefedtet op i en stor gryde og sauter rødkålen heri, i ca. 4-5 min.
  3. Kom de resterende ingredienser i og lad det simre i 35-40 min. (afhængig af hvor meget bid, du stadig vil have i rødkålen)
  4. Smag til med salt, peber og evt. mere ribsgele
  5. Server lunt eller opbevar rødkålen på køl, i et skoldet glas, og lun inden servering.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk