Agurkesalat – Nem opskrift på syltede agurker

En nem opskrift på syltede agurker som hverken kræver mange ingredienser eller tid. Agurkesalat kan spises til det meste men er specielt populært til retter som burgere, hotdogs, hel kylling og flæskestegssandwich.   Antal: 1 portion Tid: 40 min.   Ingredienser
  • 1 agurk
  • 1 dl. Vand
  • 2 dl. Lagereddike
  • 1 dl. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 10-15 hele peberkorn
  Fremgangsmåde
  1. Skær agurken i tynde skiver (jeg plejer at bruge et mandolinjern), og kom agurkeskiverne i et skoldet glas.
  2. Kom eddike, vand, sukker, salt og peberkorn i en gryde og kog op indtil sukkeret er opløst.
  3. Hæld lagen over agurkerne og lad det trække i mindst 30 min eller stil det på køl, til de skal bruges.
     

Tip!

Opbevar agurkesalaten på køl, i et skoldet patentglas. Det kan holde sig i ca. 3-4 uger. For opbevarings tid i op til 6 mdr. renses glasset i Atamon.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk