Sliders med confiteret and, appelsinmayonnaise, rødkål og grønkål

  Jeg er fuldstændig tosset med and – og især confiteret and eller som franskmændende kalder det "Confit De Canard". Jeg køber oftest mine confiterede andelår på dåse, da hjemmelavet, confiteret and kræver lidt mere planlægning. Du kan købe confiteret and på dåse i de fleste større supermarkeder. Kombinationen af den fede and med den friske mayonnaise og rødkål, sprøde grønkål og søde brioche bolle, synes jeg er en fantastisk sammensætning af smage. Du kan evt. også prøve at skifte appelsinmayonnaise ud med sennepsmayo – den kan du få opskriften på her. Hvis din rødkål og agurkesalat allerede er lavet på forhånden (eller købt færdigt), så tager det maks 20 min. at bikse resten sammen.   Antal: 4 pers. Tid:  20 min.   Ingredienser
  • 12 stk. Brioche sliders (evt. Fra United Bakeries)
  • Confiteret and (kan købes færdigt på dåse)
  • Grønkål
  • Rødkål
  • Agurkesalat 
Appelsinmayonnaise
  • 1 æg
  • 2 dl. Rapsolie
  • 1 tsk. Sennep
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • ½ appelsin, skallen heraf
  • 1-2 spsk. appelsinsaft
  • Salt
  Fremgangsmåde Appelsinmayonnaise
  1. Kom alle ingredienser i et højt, stavblenderglas.
  2. Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
  3. Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
  4. Smag til med salt og evt. mere appelsinsaft eller dijonsennep
  5. Opbevar på køl indtil mayonnaisen skal bruges.
Opvarmning og samling af sliders
  1. Varm ovnen op til 200c. varmluft.
  2. Pil kødet fra andelårene med 2 gafler og kom det i et lille fad med et par spsk. fulde af andefedtet. (resten af andefedtet kan du gemme på køl)
  3. Varm kødet i ovnen i 3-4 min. Det skal bare lige varmes – ikke blive tørt.
  4. Lun også bollerne i ovnen.
  5. Smør de lune brioche boller med appelsinmayonnaisen. Både over og under.
  6. Vask grønkålen og riv den i passende stykker.
  7. Kom grønkål, confiteret and, rødkål og agurksalat i bollen. Slut med overbollen.
      Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk