Butter chicken – opskrift på indisk gryderet med kylling

  Butter chicken er en indisk ret hovedsageligt bestående af kylling, smør, yoghurt, tomater og en masse krydderier. Vi plejer at spise Naan (find opskriften på Naan med hvidløg her) og ris til. Ønsker du et sundere alternativ kan du i stedet lave blomkålsris. Du får mest ud af smagen hvis du lader kyllingen ligge i marinade natten over men jeg laver den altså også tit på dagen, når tiden er lidt mere knap.   Antal: 4 pers. Tid: 2 timer   Ingredienser
  • 750 g. kyllingebryst
  • 200 g. yoghurt
  • 3 tsk. Chiliflager, tørret
  • 3 nelliker, stødt
  • 3 tsk. Garam masala
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. Kardemomme, stødt
  • ½ tsk. Gurkemeje
  • ½ tsk. Koriander, stødt
  • 3 fed hvidløg
  • 2x2 cm. Ingefær
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 150 g. smør
  • 2 skalotteløg
  • 1 dl. Piskefløde
Tilbehør
  • Ris
  • Frisk koriander eller persille
  • Naan
  Fremgangsmåde
  1. Skær kyllingen i mundrette tern.
  2. Bland yoghurt sammen med alle de tørre krydderier.
  3. Hak hvidløg fint og kom i yoghurtmarinaden.
  4. Skrald ingefæren og riv den ned i yoghurtmarinaden.
  5. Kom også de hakkede tomater og kyllingestykkerne ned i blandingen og rør det hele godt sammen.
  6. Lad marinaden trække i mindst 1 time på køl. (gerne natten over)
  7. Smelt smørret i en stor gryde.
  8. Pil og hak skalotteløget fint og sautér i det smeltede smør, indtil løgene er blanke.
  9. Tilsæt kylling og marinaden samt fløde.
  10. Lad retten simre i 45 min. ved lav varme.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Server evt. med ris, naan og friske krydderurter.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk