Blinis – opskrift på hjemmelavede blinis

Blinis er en lille madpandekage som efterhånden er blevet ret populær. Blinis spises typisk som en snack, appetizer eller forret og især med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg men topping som laks, rødbedecreme, tun, avocado (og mange, mange flere varianter) er helt klart også en anbefaling. Her får i opskriften på klassiske blinis – og nej, jeg ejer ikke en blinis pande, så det behøver du heller ikke. For pæne og runde blinis, så tjek mit tip under opskriften.   Antal: ca. 20-26 stk. Tid: 45 min.   Ingredienser
  • 125 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. Salt
  • 2 dl. Sødmælk
  • 1 spsk. olie
  • 1 æg
  • 30-40 g. smør til stegning
  Fremgangsmåde
  1. Bland først de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt herefter mælk, olie og æg. Rør dejen godt sammen.
  3. Lad dejen hvile i ca. 30 min. på køkkenbordet, inden du går i gang med stegning.
  4. Varm en pande op (middel varme) og kom en klat smør på (jeg bruger ca- 7-8 g. smør til hver omgang blinis jeg steger)
  5. Kom 1 spsk. dej på panden ad gangen, som danner en blinis (se note for tips til formning) og fortsæt indtil du ikke har plads til flere blinis på panden.
  6. Steg gyldne på begge sider.
  7. Anret med det ønskede fyld og servér.
 

Tip!

Hæld dejen ned på panden med en spiseske. Hold først spiseskeen stille imens du hælder dejen ned, det danner en næsten rund cirkel. Hvis den bliver lidt ujævn så fører du lige skeen i cirkler imens den sidste dej løber af, for at forme blinis helt runde.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk