Coté de beuf med kartoffelkroket og trøffelmayonnaise

    En elegant måde at servere et lækkert, mørt stykke kød, kartoffel og mayonnaise på. Cote de beuf med kartoffelkroketter og trøffelmayonnaise er en forholdsvis let ret men som ser ud af meget mere og er perfekt, når gæsterne skal imponeres eller du bare skal kræse lidt ekstra om maden en aften. Server evt. med en frisk salat til.   Antal: 2-4 pers. Tid: 1 time   Ingredienser
  • 800 g. cote de beuf
  • 4-5 knuste hvidløg
  • En lille håndfuld friske timiankviste
  • Olie til stegning
  • 30 g. Smør
Kartoffelkroketter 
  • 400 g. rest kartoffelmos
  • 250 g. røget bacon
  • Karse
  • 1 dl. Panko
  • 1 æg
  • ½ dl. Mælk
  • 1 dl. Hvedemel
Trøffelmayonnaise
  • 2 tsk. Trøffelcreme
  • 1 æg
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 2 dl. Rapsolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  Fremgangsmåde Cote de beuf
  1. Tag bøffen ud fra køleskabet 1 time før stegning og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  2. Opvarm ovnen til 120 grader (alm. ovn)
  3. Kom olie på en pande og varm det godt op.
  4. Brun bøffen af på alle sider (start med fedtsiden) indtil den har fået en gylden stegeskorpe.
  5. Kom smør, knuste hvidløg og timiankviste på panden til bøffen. Når alt smør er smeltet og bruser, holder du panden på skrå, så smørret ryger ned i kanten.
  6. Bad bøffen i smør, ved hele tiden at tage en skefuld smør og køre over bøffen. Fortsæt indtil bøffens stegeskorpe er helt karameliseret.
  7. Kom bøffen i ovnen i 30 min. indtil den har en kernetemperatur på 54 grader.
  8. Lad kødet hvile i 10 min. inden udskæring.
  Kartoffelkroketter med røget bacon
  1. Steg baconen sprød på en pande og lad herefter baconen køle lidt af.
  2. Rør det sprøde bacon i kartoffelmosen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Rul kartoffelmos-blandingen til runde kugler.
  4. Pisk ægget luftigt med en gaffel, så æggehvide og æggeblomme er blandet sammen.
  5. Hav hvedemel i én skål, æg i en anden skål og pankorasp i en tredje skål.
  6. Rul hver kartoffelkroket først i hvedemel, så æg og til slut pankorasp.
  7. Varm olien op til 180 grader og fritér kartoffelkroketterne i ca. 4-5 min. indtil de er gyldne.
  Trøffelmayonnaise
  1. Kom alle ingredienser i et stavblenderglas.
  2. Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
  3. Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
  4. Smag til med salt og evt. dijonsennep
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk