Granola, hjemmelavet

Opskrift på en nem, hjemmelavet granola. Granola er en form for müsli med en masse lækre nødder, sødemiddel (i denne opskrift er det honning) og som bages i ovnen. Granola er fantastisk topping til bl.a. skyr, yoghurt, ymer og tilmed salater og kan varieres med lige de nødder, som du kan lide og have i dine skuffer.   Antal: 1 stor portion Tid: 30 min.   Ingredienser
  • 1 dl. Hasselnødder (85g.)
  • 1 dl. Mandler (85g.)
  • 1 dl. Græskarkerner (ca. 60 g.)
  • 1 dl. Sesamfrø (ca. 50 g.)
  • 1 dl. Rugkerner (ca. 75g)
  • 3-4 spsk. honning
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Vaniljesukker (kan undlades)
  Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 175 C, alm. ovn.
  2. Hak hasselnødder og mandler groft.
  3. Smelt honningen på en pande sammen med kanel og vaniljesukker. Tag af varmen når honningen er smeltet.
  4. Kom de hakkede hasselnødder og mandler samt græskarkerner, sesamfrø og rugkerner ved.
  5. Rør rundt til det er godt fordelt.
  6. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel granolen på.
  7. Bag i ovnen i ca. 20 min. indtil det er ved at være sprødt. (det sætter sig yderligere, når det er kølet ned.)
  8. Tag ud og lad det køle helt ned.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk