Skindstegt laks med bønnesalat og dilddressing

  Er du på udkig efter nem, hurtig og sund mad, så er du kommet til rette sted. Skindstegt laks steges på panden ved høj varme og efterlader dermed et skønt, sprødt skind. Lakseskind kan sagtens spises, hvis blot man husker at rense skindet ved evt. at ridse det med bagsiden af en kniv.   Antal: 4 pers. Tid: 20 min.   Ingredienser
  • 4 stk. laksebøffer med skind
  • Olivenolie
  • 20 g. smør
  • 200 g. grønne bønner (haricots verts)
  • 50 g. cherrytomater
  • 1 avocado
  • ½ rødløg
  • 3 spsk. olie, smagsneutral
  • 1 hvidløg
  • ½ citron, saften fra
  • Salt
Dilddressing
  • 2 dl. creme fraiche
  • ½ citron, saften fra
  • 1 bundt dild
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  Fremgangsmåde Skindstegt laks
  1. Varm olien godt op på en pande.
  2. Steg laksen med skindsiden ned af, ved høj varme. Brug en palet til forsigtigt at presse overfladen på laksen nedad, så al skindet rammer panden.
  3. Når laksen har skiftet farve (ca. 5 min), tilsættes smørret og laksen vendes og steges kort på overfladen.
Bønnesalat
  1. Kog bønnerne i saltet vand i ca. 2 min. De skal stadig have bid.
  2. Hæld vandet fra bønnerne og kom herefter bønnerne op i en skål.
  3. Halvér tomaterne. Skær rødløget i tynde både (eller skiver).
  4. Halvér avocadoen, tag stenen ud og skær avocadoen i tern.
  5. Kom tomater, rødløg og avocado tern i skålen med bønner.
  6. I en lille skål blandes olie, finthakket hvidløg og citronsaft. Rør det godt sammen.
  7. Hæld dressingen over salaten og vend salaten sammen så dressingen fordeles.
Dilddressing
  1. Hak dilden fint.
  2. Kom cremefraiche, dild og citronsaft i en skål og rør det godt sammen.
  3. Smag til med salt og friskkværnet peber.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk