Sund banankage

  Banankage er et sundere alternativ til når sukker trangen kommer. Denne opskrift på banankage er sukkerfri, hvis chokoladen undlades. Ønsker du også banankagen glutenfri kan du erstatte fuldkornshvedemelet med mere mandelmel.   Antal: 8 pers. Tid: 30 min.   Ingredienser
  • 10 g. smør
  • 3 bananer
  • 4 æg
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g. fuldkornshvedemel
  • 50 g. mandelmel
  • 50 g. nødder (eks. Hasselnødder, mandler eller pekannødder)
  • 50 g. mørk chokolade (valgfrit)
Frosting (valgfrit)
  • 100 g. mørk chokolade
  • ½ dl. piskefløde
  Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Smelt smørret i en mikroovn eller kasserolle.
  3. Skræl bananerne og kom dem i en skål sammen med det smeltede smør. Mos bananerne med en gaffel.
  4. Kom æggene i og pisk det godt sammen.
  5. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, fuldkornshvedemel og mandelmel. Pisk det igen godt sammen.
  6. Rist nødderne kort på panden og hak dem herefter groft. Tilsæt de ristede nødder til dejen.
  7. Hak chokoladen groft og tilsæt dejen.
  8. Smør eller beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen i.
  9. Bag i ovnen i 20-25 min.
  10. Når kagen er færdig, køles den helt af.
  11. Varm piskefløde op og hæld det over chokoladen.
  12. Rør godt rundt indtil al chokoladen er smeltet og det er blevet en ensartet frosting.
  13. Smør chokolade frostingen på kagen og servér.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk