Irish coffe is (kræver ismaskine)

Cremet vaniljeis med smag af irish coffee. Det var faktisk min mand der fik idéen til at jeg skulle lave en irish coffee is - vi elsker is og vi elsker irish coffee, så da først han havde nævnt idéen for mig, var jeg solgt. Jeg har været i køkkenet og eksperimenteret lidt med forskellige variationr og er kommet frem til at denne opskrift på irish coffee is, er en jeg gerne spiste igen og igen og igen. Mmm!   Opskriften kræver ismaskine - vær obs på at denne opskrift giver omtrent 2 liter. Nogle ismaskiner kan kun klare 1 liter - så halvér opskriften eller del ismassen op i to omgange, når den skal køres på ismaskine.    Antal: ca. 2 lilter Tid: 2,5 time   Ingredienser
  • 8 æggeblommer
  • 100 g. sukker
  • 100 g. farin
  • 4 dl. fløde
  • 4 dl. mælk
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl. kaffebønner
  • 7 spsk. whisky
  Fremgangsmåde
  1. Flæk vaniljestangen på midten og skrab kornene ud. Bland med 3 spsk. sukker for at få kornene fra hinanden.
  2. Pisk æggeblommer, vanilje, farin og resten af sukkeret lyst og luftigt.
  3. Vend fløde, sødmælk og whisky i blandingen, så det bliver til en ensartet masse.
  4. Kom massen i en gryde sammen med vaniljestængerne og de hele kaffebønner og varm langsomt op til 85 grader. Det er vigtigt at det ikke koger og man konstant rører rundt. Dette er blot for at tykne is massen en smule.
  5. Når is massen har ramt 85 grader, tages den af varmen, vaniljestangen og bønnerne sigtes fra og is massen kommes over i en lufttæt beholder og stilles på køl.
  6. Når is massen er kølet helt af, køres den på is maskine i ca. 50-60 min. Isen skal være cremet som tyk softice.
  7. Kom is massen tilbage i en lufttæt beholder og sæt på frøs i min. 1 time.
   

Tip!

Prøv at hæld lidt chokoladesauce over isen og lav, ved hjælp af en tandstik eller lign., nogle snirkler i isen. Slut med et drys hakket chokolade.     Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk