Tiramisu – Opskrift på nem, italiensk dessert
Tiramisu er en af mine favorit desserter!
Det italienske køkken er i det hele taget lige mig men især tiramisu, er bare lidt ekstra godt.
Tiramisu er heldigvis en rigtig nem opskrift at lave - kræver hverken mange køkkenskills eller redskaber, for at man kan komme i gang.
Antal: 8 pers. Tid: 4,5 time
Ingredienser
- 2 dl. stærk kaffe
- 1,5 dl. amaretto
- 200 g. ladyfingers
- 4 æg
- 125 g. sukker
- 1 vaniljestang (eller ½ rigtig god stang)
- 500 g. mascarpone
- ½ dl. kakao
- Lav en stærk kop kaffe, gerne espresso eller dobbeltshot. Lad den herefter køle helt ned.
- Flæsk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
- Mas kornene fra hinanden ved hjælp af 1-2 spsk. sukker, så det danner vaniljesukker.
- Adskil æggeblommer og æggehvider i to forskellige skåle.
- Pisk æggeblommerne, sukker og vaniljesukkeret lyst og luftigt.
- Rør mascarponen i æggesnapsen.
- Pisk æggehviderne helt stive og vend herefter forsigtigt i ostecremen.
- Kom amarettoen i den nu, afkølede kaffe og rør det godt rundt.
- Dyp, hurtigt, hver enkelt lady finger i kaffeblandingen og fordel i et fad på ca. 24x24 cm.
- Når halvdelen er brugt (bunden er dækket), fordeles halvdelen af ostecremen oven på.
- Læg herefter igen det sidste lag ladyfingers, dyppet i kaffen og slut med det sidste lag ostecreme.
- Stil på køl i min. 4 timer.
- Lige inden servering, sigtes kakaoen over kagen i et tyndt lag, så den dækker hele toppen.