Tiramisu – Opskrift på nem, italiensk dessert

Tiramisu er en af mine favorit desserter! Det italienske køkken er i det hele taget lige mig men især tiramisu, er bare lidt ekstra godt.   Tiramisu er heldigvis en rigtig nem opskrift at lave - kræver hverken mange køkkenskills eller redskaber, for at man kan komme i gang.   Antal: 8 pers. Tid: 4,5 time Ingredienser
  • 2 dl. stærk kaffe
  • 1,5 dl. amaretto
  • 200 g. ladyfingers
  • 4 æg
  • 125 g. sukker
  • 1 vaniljestang (eller ½ rigtig god stang)
  • 500 g. mascarpone
  • ½ dl. kakao
  Fremgangsmåde
  1. Lav en stærk kop kaffe, gerne espresso eller dobbeltshot. Lad den herefter køle helt ned.
  2. Flæsk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
  3. Mas kornene fra hinanden ved hjælp af 1-2 spsk. sukker, så det danner vaniljesukker.
  4. Adskil æggeblommer og æggehvider i to forskellige skåle.
  5. Pisk æggeblommerne, sukker og vaniljesukkeret lyst og luftigt.
  6. Rør mascarponen i æggesnapsen.
  7. Pisk æggehviderne helt stive og vend herefter forsigtigt i ostecremen.
  8. Kom amarettoen i den nu, afkølede kaffe og rør det godt rundt.
  9. Dyp, hurtigt, hver enkelt lady finger i kaffeblandingen og fordel i et fad på ca. 24x24 cm.
  10. Når halvdelen er brugt (bunden er dækket), fordeles halvdelen af ostecremen oven på.
  11. Læg herefter igen det sidste lag ladyfingers, dyppet i kaffen og slut med det sidste lag ostecreme.
  12. Stil på køl i min. 4 timer.
  13. Lige inden servering, sigtes kakaoen over kagen i et tyndt lag, så den dækker hele toppen.
   

Tip!

Tiramisu bliver kun bedre af at stå natten over, så lav den gerne dagen før.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk