Minitærter med svampepure og løgspirer

Nem opskrift på minitærter, lavet på butterdej, med en svampepure og pyntet med løgspirer. Servér som en appetizer/snack eller forret.     Antal: 12 stk. Tid: 30 min.   Ingredienser
  • 2 plader butterdej
  • 200 g. svampe (jeg bruger champignon)
  • 1 hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dl. Piskefløde
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Løgspirer
  • Olivenolie
  Fremgangsmåde
  1. Hvis butterdejspladerne er fra frost, skal de først tø op (dette tager ca. 20-30 min)
  2. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft
  3. Rul butterdejspladerne lidt ud.
  4. Del herefter hver butterdejsplade i 6 stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Kom et stykke bagepapir over dem og endnu en bradepande over, for at holde sikre at butterdejstærterne ikke hæver for meget op.
  6. Bag dem i ovnen i ca. 8 min. indtil de er gyldne (er du i tvivl om de har fået nok, må du lige tage det hele ud og løfte en bradepande og tjekke til dem.)
  7. Lad tærtebundene køle af.
  8. Rens svampene og skær dem i kvarte.
  9. Hak hvidløget fint. Hak timian fint.
  10. Kom lidt olivenolie på en pande og varm panden op.
  11. Når olien er varmet op, steges hvidløg og timian først 1 minuts tid.
  12. Kom herefter svampene på og steg dem godt af.
  13. Tilsæt fløde og lad det koge ind.
  14. Blend det hele til en tyk masse og smag til med salt og friskkværnet peber.
  15. Kom massen op i en sprøjtepose og sprøjt svampepureen ud på tærtebundene. (har du ikke en sprøjtepose kan en ske sagtens gøre det, det bliver dog lidt pænere med sprøjteposen.)
  16. Fordel lidt flagesalt og løgspirer på tærterne.
  17. Kan både serveres lune eller kølet af.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk