Chilimayonnaise – Opskrift på nem, hjemmelavet Sriracha/chili mayonnaise

Nem opskrift på chilimayonnaise som ikke tager mere end 2 minutter fra start til slut. At leve sin egen mayonnaise lyder meget mere besværligt end det egentlig er. En ægte mayonnaise laves på æggeblommer og piskes i hånden men det her er et alternativ som aldrig fejler og går så meget hurtigere. Chilimayonnaise går godt til de fleste retter - prøv at server den i bl.a. burgere ( det kunne f.eks. være til denne vegetarburger med linsebøffer), kartofler m.m.   Antal: 1 portion Tid: 2 min.   Ingredienser
  • 1 æg
  • 2 dl. Rapsolie
  • 1 tsk. Sennep
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • Salt
  • 1-2 tsk. Sriracha chili dressing
  Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i et højt, stavblenderglas.
  2. Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
  3. Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
  4. Smag til med salt og evt. mere Sriracha chili.
  5. Opbevar på køl indtil mayonnaisen skal bruges.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk