Scones med chokolade

Scones kommer oprindeligt fra skotland men har i mange, mange år ogsså været en populær spise i danmark. Scones laves på bl.a. kærnemælk samt bagepulver og indeholder derfor ingen gær.   Antal: 16-18 stk. Tid: 20 min.   Ingredienser
  • 400 g. hvedemel
  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Salt
  • 75 g. smør i tern, koldt
  • 1 æg (+ 1 æg til pensling)
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 100 g. mørk chokolade (jeg plejer at bruge chokolade knapper på 54,5 %)
  Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Rør hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
  3. Kom det kolde smør i og smuldrer det sammen, så det ligner brødkrummer.
  4. Tilsæt ét æg samt kærnemælk og bland det hele godt sammen
  5. Hak chokoladen (medmindre du bruger knapper) og vend i dejen.
  6. Drys lidt mel ud på et bord og rul dejen ud med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
  7. Udstik scones med en rund udstikker på ca. 6 cm. I diameter. Fortsæt til du ikke har mere dej.
  8. Placer dine scones på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  9. Pisk ét æg og ca. 1-2 spsk. vand sammen og pensl bollerne.
  10. Bag i ovnen i 11-13 min.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk