Salte æbleskiver med stenbiderrogn og creme fraiche

  Salte æbleskiver er en ny og moderne måde at spise æbleskiver på – og en af de helt ”klassiske” retter er salte æbleskiver med stenbiderrogn og creme fraiche. Skal du imponere, så servér denne som appetizer eller forret og dine gæster skal nok blive glade for dig.   Antal: 4-6 pers. Tid: 30 min.   Ingredienser Æbleskiver
  • 3 hele æg
  • 1,5 tsk. Salt
  • 5 dl. kærnemælk
  • 1 tsk. Natron
  • 250 g. mel
  • 1 Citron, reven skal af
  • 1 tsk. Friskkværnet peber
  • Smør til stegning
 
  • 200 g. stenbiderrogn
  • Creme fraiche
  • frisk dild
  Fremgangsmåde
  1. Æg, salt og citronskal piskes sammen.
  2. Halvdelen af kærnemælken tilsættes
  3. mel, natron og friskkværnet peber tilsættes
  4. spæd til med resten af kærnemælken
  5. Varm æbleskivepanden op og kom en lille klat (ca. ½ tsk.) i hvert hul.
  6. Når smørret er smeltet og bruser, tilføjes dej indtil ca. 2/3 er fyldt op.
  7. Når æbleskiven er begyndt at blive gylden og siderne har sluppet, drejer du æbleskiven (ved hjælp af en gaffel) en kvart omgang.
  8. Så snart alle er vendt, starter du forfra men her vender du dem hele vejen rundt, så de bliver til en kugle. (der findes flere videoer på YouTube, om hvordan man laver æbleskiver)
  9. Anret de lune æbleskiver med en klat creme fraiche oven på, stenbiderrogn på og slut med en kvist dild.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk