Pastasalat med varmrøget laks, vendt i citrondressing

    Skal aftensmaden være nemt og hurtig, så er pastasalat et rigtig godt bud. Den her opskrift på cremet pastasalat med varmrøget laks, agurk og ærter vendt i citrondressing, hitter i hvert fald ´big time´ herhjemme. Server gerne et stykke godt brød til - prøv evt. dette foccacia med rosmarin og tomat.   Antal: 4 pers. Tid: 20 min.   Ingredienser
  • 300 g. pasta
  • 250 g. varmrøget laks
  • 100 g. ærter
  • 1 agurk
  • 1 bundt dild
Citrondressing
  • 1½ dl. creme fraiche
  • 1½ dl. piskefløde
  • 1 citron, saften fra
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  Fremgangsmåde
  1. Vi starter med at lave dressingen. Rør alle ingredienserne sammen, smag til med citronsaft, salt og peber. Stil til side. (piskefløde rørt op med citron bliver tykkere og det er dét vi gerne vil have her)
  2. Kog pastaen efter posens anvisning, i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad pastaen køle lidt ned.
  3. Bruger du frosne ærter, så hæld dem i en skål med kogende vand og lad dem ligge 4-5 minutters tid, indtil de er optøede. Alternativt så giv dem et hurtigt opkog i en gryde.
  4. Skær laksen ud i mundrette bider.
  5. Flæk agurken på midten. Skær ud i halve agurkeskiver.
  6. Hak dilden fint.
  7. Kom pasta, agurk, ærter og dild i en skål og rør det sammen med dressingen.
  8. Vend den varmrøgede laks i pastasalaten og servér.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk