Snickers dadeltærte – sundere tærte med smag af snickers – sukkerfri og glutenfri

  Snickers dadeltærten er go-to kagen, når sukker trangen melder sig men man skal styre uden om alt sukkeret. Ikke nok med at der er næsten intet sukker i (dette kommer kun fra chokoladen og kan erstattes af sukkerfri chokolade) derudover er det eneste der er gluten i, havregrynene – vælger du dermed glutenfri havregryn så vil du have en både sukkerfri og glutenfri tærte.   Tærten kan både nydes som et stykke kage, når du sidder foran tvét om aftenen med en kop the eller kaffe – den kan også nydes som raw energibarer. Sker den i stedet til barer og pak ind i bagepapir, så kan du snuppe en med, på farten.   Antal: 8 stk. Tid: 1,5 time   Ingredienser
  • 200 g. dadler
  • 150 g. peanuts
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. finvalsede havregryn (vælg evt. glutenfrit)
  • 2 tsk. Kakao
  • ½ tsk. salt
  • 100 g. mørk chokolade (vælg evt. sukkerfrit)
  • Flagesalt (valgfrit)
  Fremgangsmåde
  1. Fjern stenene fra dadlerne.
  2. Kom alle ingredienserne (pånær mørk chokolade) i en foodprocessor eller blender og blend kort til du har en klistret masse. Massen må stadig gerne være lidt grov, så hold øje med hvor lang tid du ønsker det blendet.
  3. Kom massen i en rektanglet form (jeg brugte en form på 27x12 cm.), beklædt med bagepapir og stil på køl i min. 1 time eller indtil det er blevet mere fast.
  4. Smelt chokoladen over vandbad. Hæld den smeltede chokolade oven på dadel tærten.
  5. Drys evt. med lidt hakkede peanuts og flagesalt. Stil på køl i yderligere 10 min. indtil chokoladen er helt størknet.
 

Tip!

Opbevares bedst på køl. Holdbarhed op til 2 uger.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk