Romkugler – rullet i ruby chokolade

Romkugler er en trøffelmasse bestående af en masse lækre, snaskede kage rester, marcipan rom (eller romessens), hindbærmarmelade og godt med chokolade – rullet i, hvad man nu elsker – disse er rullet i hakket ruby chokolade, fordi jeg er vild med den syrlige chokoladesmag fra ruby chokoladen sammen med den fede, snaskede chokoladesmag fra romkuglerne.   Har du ofte kagerester til overs, så husk at smide dem på frost, så du kan samle sammen og dermed bruge dem til at lave træstammer eller romkugler.   Jeg bruger samme trøffelmasse som til træstammer, dem kan du finde opskriften på ved at klikke her. Har du ikke kage rester, så køb en snasket brownie og en billig hindbærroulade – eller hvad der lige er på tilbud.   Antal: ca. 14 stk. Tid: 40 min.   Ingredienser
  • 300 g. chokoladekagerester (alternativt kan alle kagerester gå an men jeg bruger altid en god, snasket chokoladekage, brownie rester eller lignende)
  • 100 g. marcipan
  • 125 g. mørk chokolade
  • 1,5-2 spsk. hindbærmarmelade
  • 1-5 spsk. rom (afhængig af egen smagssag og styrke på rom) kan erstattes af romessens
Yderligere
  • 100 g. ruby chokolade, finthakket
  Fremgangsmåde
  1. Smuldr kage resterne i en skål.
  2. Smelt chokolade over vandbad.
  3. Tilsæt marcipan og den smeltede chokolade til kage resterne. Bland det hele godt sammen.
  4. Tilsæt hindbærmarmelade og rom efter smag. (mængde afhænger meget af hvilken kage rester du har brugt og din egen smagssag, så smag dig frem, indtil massen er perfekt for dig.)
  5. Stil på køl i 30 min.
  6. Rul ud til ca. 14 runde kugler og tril dem herefter i finthakket ruby chokoladen. Når du har gentaget det, indtil der ikke er mere trøffelmasse, er de klar til at blive nydt.
      Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk