Rugbrød med solsikkekerner, hørfrø og rugkerner - opskrift på rugbrød med surdej

Super nemt rugbrød med kerner, som hverken kræver den store raketvidenskab eller en masse speciel ingredienser. Rugbrødet har en blød krumme og en skøn, sprød skorpe.   Du kan finde opskriften på min surdej ved at klikke her.    Antal: 2 stk. Tid: 12 timer.   Ingredienser
  • 2½ dl. surdej (ca. 175g.)
  • 1 l. vand
  • 2 tsk. Salt
  • 1 spsk. mørk sirup
  • 3 dl. rugkerner (ca. 250g.)
  • 2 dl. hørfrø (ca. 175g.)
  • 2 dl. Solsikkekerner (125g.)
  • 10 dl. rugmel (ca. 630g.)
  Fremgangsmåde
  1. Rør surdej, vand, salt og sirup sammen.
  2. Tilføj herefter rugkerner, hørfrø og solsikkekerner og rugmel, mens det røres sammen (brug enten hænderne til dette eller kør på medium hastighed på røremaskinen)
  3. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over skålen med dejen. Lad rugbrødsdejen hæve tildækket i ca. 8 timer ved stuetemperatur. (det skal være hævet til dobbelt størrelse)
  4. Smør to brødforme (26 cm) godt med smør og fordel dejen heri.
  5. Lad dem herefter hæve i to timer, tildækket.
  6. Dyp fingrene i vand og glat overfladen på brødene. Prik et par huller på overfladen af rugbrødene med en gaffel.
  7. Stil rugbrødene i en kold ovn. Tænd herefter for ovnen – 200 grader og bag rugbrødene i 1,5 time.
  Tip! Ønsker du ekstra sprød skorpe kan du give brødet yderligere 10 min. varmluft, uden form.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk