Jordbærcrumble med hvid chokolade – opskrift på crumble med jordbær og hvid chokolade

Sommerens desset – det bliver det i hvert fald herhjemme! Jordbærcrumble er en enormt nem dessert og opskriften tager hverken lang tid eller kræver mange ingredienser. (den hvide chokolade kan endda undværes – men hvem vil dog undvære chokolade?) Jo sødere jordbærrene er, jo mindre sukker behøver du, så vurder evt. selv om det er meget søde jordbær du har – i opskriften er der taget højde for klassiske, søde spanske jordbær (dvs. en lille tand mindre søde end danske jordbær) Server denne lette dessert/kage en varm forårs- eller sommerdag med enten letpisket fløde eller vaniljeis - det smager forfærdeligt godt.   Antal: 4 pers. Tid: 30 min. Ingredienser
  • 450 g. jordbær
  • 2 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk. maizena
  • Lidt smør til at smøre fadet
Crumble
  • 100 g. havregryn
  • 100 g. sukker
  • 50 g. hvedemel
  • 100 g. smør i tern, koldt
  • 50 g. hvid chokolade
Eksempel på topping
  • Letpisket fløde
  • Vaniljeis
  Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn
  2. Rens jordbærrene og skær dem i kvarte (er de meget små, så nøjes med at skære dem i halve)
  3. Rør sukker og kornene fra vaniljestangen sammen med maizena. Vend jordbærrene heri.
  4. Smør et fad med smør og fordel jordbærrene heri.
  5. Rør havregryn, sukker, hvedemel og koldt smør sammen til en crumble.
  6. Hak den hvide chokolade og vend den i din crumblemasse.
  7. Fordel/Drys crumblen ud over jordbærrene.
  8. Bag i ovnen i 20 min.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: