Hakkebøffer i bacon-/svampesauce – hakkebøffer i fad med cremet bacon og svampesauce
Hakkebøffer i fad er blevet et kæmpe aftensmads hit herhjemme.
Er du på udkig efter anderledes men stadig dansk ”klassisk” aftensmad, så er denne ret bestemt et forsøg værd.
Jeg har bl.a. også lavet hakkebøffer i fad (med cremet tomatsauce) som røg fluks på 1 pladsen over jeres favorit opskrifter på bloggen. Den opskrift kan du finde lige her.
Antal: 4 pers. Tid: 30 min.do
Ingredienser
- 800 g. hakket oksekød
- 200 g. bacon
- 2 hvidløg
- 1 skalotteløg
- 200 g. champignon
- 5 dl. piskefløde
- 1 oksekøds ”fond du chef” eller buillonterning (kan erstattes af grøntsagsbuillon)
- 1 håndfuld timian, finthakket
- Salt
- Friskkværnet peber
- Ris, pasta eller kartoffelmos
- Form hakkebøfferne til 6 bøffer, drys med salt og friskkværnet peber og brun dem herefter på en varm pande med lidt olie.
- Kom hakkebøfferne i et fad.
- Steg baconen sprød på samme pande, som du har stegt hakkebøfferne på.
- Når baconen er sprødt tages denne af panden – men lad al fedtet blive på.
- Skær champignon i både eller skiver.
- Hak hvidløg og skalotteløg fint. Kom de hakkede hvidløg og skalotteløg på panden og svits dem i 1-2 minutter, indtil løgene er klare.
- Kom champignon på panden og svits i yderligere 1-2 min. Hæld over hakkebøfferne.
- Kom piskefløde, oksefond/buillon og finthakket timian på panden. Kog op under omrøring indtil saucen tykner en lille smule.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen over hakkebøfferne, dernæst bacon. (Gem evt. lidt bacon til servering.)
- Tilbered retten videre i ovnen ved 200 c. varmluft i ca. 20 min. (afhængig af hvor tykke du har gjort dine hakkebøffer)
- Server evt. med sprødt bacon på toppen.