Tunsalat, portionsanrettet – nem og hurtig opskrift på tunsalat i glas

Tunsalat portionsanrettet i glas er den perfekte opskrift til frokoster som bl.a. påskebordet, pinsebordet, julebordet og picnic turen. Opskriften på tunsalaten er nem, da den røres ed creme fraiche og ikke indeholder husblas - af samme grund, er den hurtig at lave. Jeg kan også anbefale min opskrift på tunroulade med spinat   Antal: 4 pers. Tid: 10 min.   Ingredienser
  • 2 ds. Tun
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 lile håndfuld purløg, finthakket
  • ½ citron, saften fra
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Salatmix efter eget ønske
  • Karse
Rugbrødschips
  • ½ rugbrød (ikke skiveskrået!)
  • 3-4 dl. olivenolie
  • Havsalt
Fremgangsmåde Tunsalat
  1. Dræn vandet/olien fra tunen og kom det op i en skål.
  2. Rør tunen sammen med creme fraiche, purløg og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  3. Kom først salat i dine portionsglas. Herefter fordeler du tunen i de 4 glas, topper med en lille håndfuld karse i hvert og til slut, evt. 1-2 skiver rugbrødschips.
Rugbrødschips
  1. Opvarm ovnen til 160 c, varmluft.
  2. Skær rugbrødet i meget tynde skiver.
  3. Skær hver skive ud i 4 trekanter og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Pensl med olivenolie og drys med havsalt.
  5. Bag rugbrødsstykkerne sprøde i ovnen i ca. 10-15 min.