Trøffeltoast – toast med svampe, parmesan og trøffel

Opskrift på overdådig smørristet toast med fyld af flødestuvede svampe, smeltet parmesan, ovnbagte cherrytomater og godt med revet trøffel.

Så bliver aftensmaden altså ikke meget bedre og samtidig er det også enormt nem aftensmad. Så er du til "gourmet-toast", så skal denne prøves.   Se bl.a. også disse opskrifter med trøfler:   Antal: 2 pers. Tid: 20 min. Ingredienser
  • 4 skiver godt brød (evt. grydebrød)
  • 20-30 g. parmesan
  • Godt med trøffel.
  • Salt / friskkværnet peber
  • Smør
Flødestuvede svampe
  • 250 g. svampe
  • 1 skalotteløg
  • 1 hvidløg
  • 2 spsk. marsala, Italiensk hedvin(kan undlades eller erstattes af rødvin)
  • 1 dl. piskefløde
Ovnbagte cherrytomater
  • 6-7 cherrytomater
  • 1 spsk. timian, finthakket
  • Olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft.
  2. Halvér tomaterne og vend dem med ca. 1 spsk. Olivenolie, finthakket timian, salt og friskkværnet peber. Bag i ovnen i ca. 15 min.
  3. Imens renses svampene og skæres i skiver.
  4. Hak skalotteløg og hvidløg fint.
  5. Varm en pande op med lidt olie og steg både løg og hvidløg herpå, indtil løgene er blevet blanke. Tilsæt herefter svampene og svits dem af ved høj varme, indtil svampene er blevet gyldne og sprøde.
  6. Tilsæt marsala og rør, indtil al væden er fordampet. Gentag herefter med piskefløden- tag lidt ad gangen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Smør de fire skiver brød med smør på den ene side. Siden med smør skal vende nedad/opad mod toasteren.
  8. Fordel svampefyldet på brødskiverne, herefter godt med parmesan skiver, de bagte tomater og godt med revet trøffel.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: