Sprød bønnesalat med bacon

Klassisk salat af grønne, sprøde bønner med bacon og rødløg En af de helt nemme salater - og alligevel så smagfuld en salat - er bønnesalat. Dér er bare lige én ting man (efter min mening) skal huske at være obs på, når man laver bønnesalat, og det er at blanchere bønnerne i stedet for blot at koge dem. Ved at blanchere bønnerne (koge kort op og derefter i isvand) sikrer du bønnernes sprødhed og det løfter, efter min mening, altså lige retten.   Antal: 4 pers.  Tid: 20 min. Ingredienser
  • 400 g. grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 250 g. bacon, i tern
  • Isterninger
Dressing
  • ½ dl. rapsolie
  • ½ hvidløg
  • ½ tsk. Dijonsennep
  • ½ citron, saften fra
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  Fremgangsmåde
  1. Steg baconen sprødt. Stil til side.
  2. Kog bønnerne i letsaltet vand i et par minutter. Kom dem herefter over i en skål med koldt vand og isterninger (vandbad)
  3. Pil rødløget og skær det i tynde både eller skiver. Kom både bønner, det sprøde bacon og rødløg i en skål
  4. Blend alle ingredienserne til dressingen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Vend dressingen sammen med bønnesalaten.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight