Sprød bønnesalat med bacon
Klassisk salat af grønne, sprøde bønner med bacon og rødløg
En af de helt nemme salater - og alligevel så smagfuld en salat - er bønnesalat. Dér er bare lige én ting man (efter min mening) skal huske at være obs på, når man laver bønnesalat, og det er at blanchere bønnerne i stedet for blot at koge dem.
Ved at blanchere bønnerne (koge kort op og derefter i isvand) sikrer du bønnernes sprødhed og det løfter, efter min mening, altså lige retten.
Antal: 4 pers. Tid: 20 min.
Ingredienser
- 400 g. grønne bønner
- 1 rødløg
- 250 g. bacon, i tern
- Isterninger
- ½ dl. rapsolie
- ½ hvidløg
- ½ tsk. Dijonsennep
- ½ citron, saften fra
- Salt
- Friskkværnet peber
- Steg baconen sprødt. Stil til side.
- Kog bønnerne i letsaltet vand i et par minutter. Kom dem herefter over i en skål med koldt vand og isterninger (vandbad)
- Pil rødløget og skær det i tynde både eller skiver. Kom både bønner, det sprøde bacon og rødløg i en skål
- Blend alle ingredienserne til dressingen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Vend dressingen sammen med bønnesalaten.
- Bloggers delight