Tomatsuppe med pisket burrata og basilikumsolie

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet tomatsuppe med pisket og luftig burrata ost samt smagfuld basilikumsolie.

Suppe er både nem og hurtig aftensmad, som er ideel i specielt de koldere måneder. En af de helt store fordele ved suppe er, at man kan bruge de rester man har i køleskabet, til at bikse noget lækkert aftensmad sammen. Denne opskrift er på en helt klassisk tomatsuppe med lidt ekstra lækkert tilbehør, som lige giver suppen det ”ekstra” pift.   Antal: 4 pers. Tid: 30 min. Ingredienser
  • 1,5 kg tomater (eller 4 ds. Hakkede tomater)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. paprika
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 dl. piskefløde
  • Olivenolie
  • Salt / friskkværnet peber
 
  • Burratta 125 g.
  • 1 stor dusk basilikum
  • 2 dl. smagsneutral olie
Fremgangsmåde
  1. Blend olie og basilikum. Sigt herefter gennem et kaffefilter, så du kun har den rene olie tilbage.
  2. (spring dette step over, hvis du bruger tomater på dåse) Sæt en stor gryde med vand, til at koge. Sæt ved siden af en stor skål med isvand. Skær et lille kryds i bunden af alle tomaterne og kog dem i ca. 1 minuts tid (til du kan se at skralden er begyndt at slippe tomatkødet fra krydset) og kom dem herefter i isvand. Skindet skulle nu være lige ti at hive af. Hak tomaterne.
  3. Hak løg og hvidløg fint.
  4. Varm lidt olie i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt efter et par minutter tomaterne.
  5. Tilsæt paprika og tomatpure og lad det simre i 5-10 min.
  6. Blend det hele med en stavblender eller i en alm. blender indtil du har en ensartet og cremet suppe. Suppler med halvdelen af fløden (altså 1 dl.) og smag til med salt, godt med friskkværnet peber og evt. lidt mere paprika.
  7. Pisk burrata´en op med den anden halvdel af fløden.
  8. Server tomatsuppen med en klat pisket burrata og basilikumsolie. Server evt. også med brød til.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: