Kartoffel-porre suppe med sprød bacon og purløg

Opskrift på lækker og cremet kartoffel-porre suppe

Klassisk kartoffel-porre suppe med sprød bacon og purløg er en helt perfekt efterårsret - og en af de store klassikere blandt supper. Opskriften er nem, hurtig og lige til at gå til.     Antal: 4 pers. Tid: 30 min.   Ingredienser
  • 850 g. kartofler, skrællede
  • 4 porrer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 l. Grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl. mælk eller fløde
  • 125 g. bacon i tern
  • Smagsneutral olie
  • Purløg, finthakket
  • Salt / hvid peber
  Fremgangsmåde
  1. Steg bacon sprødt i en stor gryde. Stil herefter baconen til side (lad fedtet blive i gryden).
  2. Rens porrer. Skær porrer og kartofler i mindre stykker. Hak hvidløg fint.
  3. Afhængig af hvor meget fedt der er tilbage fra baconen, så varm lidt olie i gryden hvor der også er baconfedt og svits hvidløg, tilsæt herefter kartoflerne og porrer og sauter dem i 1-2 min.
  4. Tilsæt Grøntsagsbouillon og kog det i ca. 20 min. indtil kartofler og porrer er møre.
  5. Blend grøntsagerne og spæd til med grøntsagsvandet og mælken, indtil ønskede konsistens er opnået.
  6. Smag suppen til med salt og peber.
  7. Anret i skåle med den sprøde bacon og finthakket purløg.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight