Carbonara – opskrift på ægte, italiensk carbonara

Hjemmelavet carbonara, på italiensk manér. Nem og hurtig aftensmad.

Carbonara er en yndlingsret i mange hjem – og at bevæge mig ud i at kalde denne carbonara for den ægte/autentiske opskrift, er nok også at bevæge mig ud på gyngende grund – ikke desto mindre, har jeg smagt utallige carbonara – både herhjemme og i Italien, et utallige gange, researchet og prøvet mig frem. Derfor tør jeg også at kalde denne carbonara for den bedste opskrift på carbonara - det er i hvertfald den bedste carbonara jeg nogensinde har lavet (og lige så god som dem i italien). Min egen kærlighed til Carbonara er nemlig stor – jeg elsker Italien, Italiensk mad og Italienske vine.   Et par vigtige punkter, for at du ender med den bedste carbonara:
  • Det første som mange nok vil undre sig over mangler, er fløden. Ægte, Italiensk carbonara laves nemlig uden fløde.
  • Der skal ikke være tændt på komfuret når spaghettien røres sammen med æggene – æggene skal nemlig have lov til, stille og roligt, at blive tilberedt af varmen fra spaghettien. Med denne metode undgår du også den lidt grynede æggekonsistens, som mange ender med.
  • Godt med peber. Carbonara skal have smag af peber – tøv derfor ikke med at proppe godt med peber på men husk selvfølgelig at smag efter.
  Antal: 4 pers. Tid: 20 min. Ingredienser
  • 400 g. spaghetti
  • 150 g. guanciale* (pancetta kan bruges)
  • 3 æg
  • 150 g. Pecorino (eller parmesan ost), fintrevet
  • Salt / friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Skær pancetta i mindre stykker og steg sprødt på en varm pande. Kom herefter pancettaen over på et stykke køkkenrulle – lad fedtet blive på panden.
  2. Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog og kog spaghettien al dente. Si vandet fra.
  3. Pisk æg, halvdelen af osten og friskkværnet peber sammen.
  4. Kom spaghetti og pancetta op på panden med pancetta fedtet og hæld æggeblandingen ud over (der skal IKKE være varmen på panden, da æggene tilberedes af den varme spaghetti)
  5. Rør det godt sammen indtil det bliver cremet og sidder fast. Kom herefter resten af osten i og smag til med peber (og evt. salt)
*Guanciale kan være svært at få fat på i Danmark og derfor kan pancetta bruges som erstatning. Vil du på jagt efter guanciale, skal du enten til italiensk marked eller købe det via nettet.   Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: