Bagt græskar-tomatsuppe med creme fraiche og sprøde græskarkerner

Opskrift på lækker, hjemmelavet græskar- og tomatsuppe.

Suppe er fantastisk hvis man har tøm køleskabet dag eller bare alt for mange grøntsager der skal til at bruges. Denne græskar- og tomatsuppe er lavet på bagte grøntsager som giver en mere krydret og fyldig smag end kogte. Varier med topping efter ønske.   Se nogle af mine andre suppe opskrifter her eller brug fanen "supper" og få et overblik over dem alle   Antal: 4 pers. Tid: 30 min. Ingredienser
  • 1,5 kg tomater (eller 4 ds. Hakkede tomater)
  • 1 hokkaido græskar
  • 4 fed hvidløg
  • 2 rødløg
  • 1 spsk. paprika
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 dl. piskefløde
  • Olivenolie
  • Salt / friskkværnet peber
 
  • Creme fraiche
  • 50 g. græskarkerner
Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 grader, alm ovn.
  2. Skær et lille kryds i bunden af alle tomaterne. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Skær løg og hvidløg til mindre stykker. Skræl græskarret og skær i tern. Kom på bagepladen med tomaterne.
  4. Bag det hele i ovnen i ca. 30 min. til det er mørt.
  5. Kom det herefter op i en gryde og tilsæt paprika og tomatpure. (du kan evt. gemme lidt af græskarkernerne og bruge som topping til suppen)
  6. Blend det hele med en stavblender, indtil du har en ensartet og cremet suppe. Lad det simre i en 5 minutters tid.
  7. Suppler med fløden og smag til med salt, godt med friskkværnet peber og evt. lidt mere paprika.
  8. Steg græskarkernerne gyldne på en tør pande.
  9. Server suppen med en klat creme fraiche og de sprøde græskarkerner.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: