Stegte rejer med aioli og brød

Nem opskrift på store, stegte rejer med nem, hjemmelavet aioli til

Store rejer er en fantastisk nem og delikat spise som er et kæmpe hit herhjemme. Mange spiser rejer som en snack eller forret og smager helt fantastisk med eksempel aioli og brød til.   Marinaden til rejerne kan varieres med f.eks. chili, hvidløg, andre krydderurter eller lignende. I denne opskrift er jeg gået med den helt klassiske marinade med citron og persille.  

Opskrift på stegte rejer med aioli og ristet brød

Antal: 4 pers. Tid: 15 min. (+ 2 timer) Ingredienser
  • 800g. kongerejer /vannamei rejer (7-8 stk. pr. pers.)
  • 1 dl. olie, smagsneutral
  • 1 citron, saft og skal
  • 2 spsk. finthakket persille (+ lidt til pynt)
  • 8-12 skiver godt brød
  Aioli (den helt nemme)
  • mayonnaise
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. Citronsaft
  • Salt/peber
Aioli (fra bunden)
  • 1 æg
  • 2 dl. rapsolie
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. Citronsaft
  • salt
  Fremgangsmåde
  1. Fjern skallen fra rejerne og tag tarmen ud. (skær forsigtigt langs rygsøjlen og pil forsigtigt den mørke tarm ud. Sørg for at få hele tarmen med).
  2. Læg rejerne i marinade af olie, citronskal, citronsaft, persille og salt og friskkværnet peber. Trækketid ca. 2 timer, gerne mere.
  3. Rist først brødet af på en tør pande eller evt. med en lille smule olie. Læg de ristede brød til siden, indtil servering.
  4. Kom herefter rejer og marinade på panden og steg rejerne i ca. 1 minuts tid på hver side. De skal gå fra den grålige farve til rødlig.
  5. Kom alle ingredienserne i et stavblender glas og blend til en cremet aioli. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Server rejerne i en skål eller lignende med lidt friskpresset citronsaft og finthakket persille, dertil ristet brød og cremet aioli.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: