Krydrede empanadas med kartoffel-karry fyld

Opskrift på nemme, krydrede og vegetariske empanadas

Empanadas stammer fra Spanien/latin Amerika og er halve, lukkede dejcirkler med fyld inden i og som enten bages i ovnen eller steges. I denne opskrift bager vi vores empanadas i ovnen, det synes jeg, giver de lækreste, bløde empanadas.   Fyldet i disse empanadas er vegetar fyld og består bl.a. af kartoffel, ærter og karry. Opskriften er dog også særdeles god til, når man skal have tømt ud i sine rester, så lad jer ikke begrænse af fyldet og brug evt. hvad i har af grøntsager. Lav en god portion dej, brug de grøntsager du nu engang har i køleskabet og frys evt. resten ned, så du altid har nogle hjemmelavede empanadas på frost.  

 Opskrift på krydrede, empanadas med kartoffel, karry og ærter

Antal: ca. 12 stk. Tid: 2 timer Ingredienser
  • 20 g. gær
  • 2,5 dl. vand
  • 1 spsk. honning (evt. honning med chili)
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 tsk. Tørrede chiliflager
  • 1 tsk. Salt
  • 325 g. hvedemel
Vegetarfyld med kartoffel og karry
  • 2 spsk. Kokosolie (kan erstattes af olivenolie)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porrer
  • 1 squash
  • 3 tsk. Karry
  • 450 g. kartofler, kogte
  • 100 g. ærter
  • Salt/friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilføj herefter honning, olivenolie, tørrede chiliflager og salt. Rør det godt sammen.
  2. Tilføj hvedemelen lidt efter lidt og ælt det til en lind dej.
  3. Lad dejen hæve tildækket, ved stuetemperatur, i ca. 1 time.
Imens laver vi fyldet.
  1. Skær de kogte kartofler i tern. Skær squash i tern. Stil til side.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Porrer i tynde strimler.
  3. Varm en pande op med kokosolie og svits herefter løg, hvidløg, porrer og squash af.
  4. Tilføj karry og rist det godt af, under omrøring.
  5. Tilføj kartofler og ærter og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber og lad det herefter køle lidt ned.
  6. Når dejen til dine empanadas er færdighævede, deler du dejen i to. Skærer dem ud til passende cirkler (find evt. en skål eller lignende og skær efter), kom fyld på den ene halvdel og læg den anden halvdel af dejen over. Saml enderne ved at trykke en gaffel ned på.
  7. Pensl med pisket æg og bag herefter i en opvarmet ovn ved 200 grader, varmluft. I ca. 10 min, til de er gyldne.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight