Makrelsalat ala bornholmersalat

Salat med røget makrel, æg og radiser

  En ægte bornholmersalat består af røgede sild, så denne opskrift er et twist hvor silden er udskiftet med røget makrel og er klart en af mine favoritter til påske. Røget makrelsalat kan selvfølgelig spises året rundt og serveres gerne med brød eller rugbrød til. Kan også anrettes på bl.a. butterdejspakker eller lignende.  

Opskrift på makrelsalat ala bornholmersalat med røget makrel

Antal: 4 pers. Tid: 10 min. Ingredienser
  • 300 g. røget makrel
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 bundt radiser
  • 4 spsk. creme fraiche (kan erstattes af mayonnaise)
  • 1/2 citron, saften fra
  • 1 rødløg
  • Salt/peber
  • purløg
Fremgangsmåde
  1. Fjern benene fra den røgede makrel og mos herefter makrelkødet med en gaffel.
  2. Rør makrellen sammen med creme fraiche.
  3. Skær radiser i tynde skiver og hak rødløg fint.
  4. Rør radiser, rødløg og purløg i makrelsalaten og smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Hak til slut æggene groft eller del dem fint med en æggedeler og vend dem i salaten.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight