Marinara sauce – Italiensk tomatsauce

Opskrift på nem, italiensk og smagfuld tomatsauce

Ordet marinara er italiensk og betyder sauce med tomater, løg og urter. Den Klassiske, italienske tomatsauce bruges flittigt til italiensk madlavning og kan bl.a. bruges til pastaretter, pizza, kødboller og som dip til diverse snacks.   Prøv evt. din Marinara sauce til:
  • Pizza
  • Spaghetti
  • Sprøde kyllinge- eller ostesticks
  • Kødboller
  • Kylling
  • Ravioli
*Nedenstående opskrift er angivet som 1 portion. Det svarer meget godt til en pastaret til 4 personer.

Opskrift på den italienske tomatsauce Marinara

Antal: 1 portion Tid: 20 min. Ingredienser
  • ½ skalotteløg
  • 1 hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 ds. Hakkede tomater (400 g.)
  • 1 spsk. balsamico
  • 1,5 tsk. Tørret basilikum
  • 1 tsk. Tørret oregano
  • 1 tsk. Sukker
  • ½ tsk. Chiliflager (valgfrit)
  • Salt/peber
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Varm lidt olivenolie op i en lille kasserolle og svits først skalotteløgene i 1-2 min. indtil de er klare i farven.
  3. Tilsæt hvidløg og svits i yderligere 1-2 min.
  4. Tilsæt herefter hakkede tomater, balsamico, basilikum, oregano og sukker. Bring i kog og lad det småkoge i 10-15 min. indtil det er tyknet.
  5. Smag til med salt. Peber og evt. lidt ekstra chiliflager inden servering.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: